Forest Products Annual Market Review 2012 – 2013

De United Nations Economic Commission for Europe (UN ECE) en Food and Agriculture Organisation (FAO) hebben een nieuwe Forest Products Annual Market Review gepubliceerd. Rens Hartkamp schrijft de laatste 5 jaar als co-auteur mee aan de publicatie. Hij is hoofdverantwoordelijk voor de berichtgeving over de ontwikkeling van de markt voor pellets, briketten, chips en andere vormen van energiehout in de GOS landen (o.a. Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne). Daarnaast werkt Rens mee aan de artikelen over Europa en Noord-Amerika. Een volledige lijst van de publicaties is hier te vinden.

FPAMR 2013 front

 

Houtvergasser bespaart kosten door oude pallets te verbranden

De houtvergasser bij Kalisvaart is nu ook de houtvergasser aangesloten op het verwarmingsysteem met de houtpelletketel. In de houtvergasser worden wegwerppallets verbrand en vergroot het vermogen van het verwarmingssysteem. Het verkleinen van oude pallets wordt uitgevoerd door werkkrachten met een afstand tot de arbeidsmarkt (in samenwerking met de Haeghe Groep). De oude pallets zijn beschikbare brandstof en hoeven niet meer te worden afgevoerd.WP_20131125_002

Geslaagd netwerkevent

We kijken terug op een aangename en productieve bijeenkomst, waarvoor we alle bezoekers nogmaals hartelijk bedanken.

Kalisvaart Technisch Beheer en BiomassConsult presenteerden de laatste mogelijkheden voor bedrijven, VvE’s en overheden op het gebied van milieuvriendelijke decentrale energiesystemen die een forse besparing op de energierekening kunnen opleveren. Er werden veel vragen gesteld en beantwoord over geïntegreerde systemen op zowel zonne-energie als houtpellets en de technische aspecten van het plaatsen van biomassa-installaties.

De bijeenkomst was goed bezocht door regionale bedrijven en verschillende marktleiders van de Nederlandse houtpelletmarkt. Tevens mochten wij de afdeling Duurzaamheid en Leefomgeving van de Gemeente Den Haag ontvangen.

Tentoongesteld werden verschillende zonneboilers en -panelen, vacuümbuiszonnecollectoren, pelletketels, installatiematerialen en -technieken, alsook duurzame transportmiddelen.

 

Stadskas Rotterdam

De Rotterdamse Rijnhaven is de komende vijf jaar de plek waar verschillende interessante voorbeeldprojecten van drijvend bouwen te zien zullen zijn.

Bewoners rond de Rijnhaven en inwoners van de stadswijken op Rotterdam-Zuid zullen onder meer voordeel hebben van de drijvende Rotterdamse Stadskas met dobberende bomen. De geïntegreerde oplossing van BiomassConsult zorgt voor milieuvriendelijke verwarming.

100 kW CentroMetal geplaatst op Escamp industrieterrein

Voor het verwarmen van meerdere bedrijfspanden aan de Zilverstraat is door Kalisvaart voor CentroMetal gekozen. De 100 kW pelletketel is aangesloten op een 5000 liter buffervat.

Netwerkevent 12 november

Kalisvaart Technisch Beheer B.V. heeft zich bereidwillig getoond om op 12 november samen met BiomassConsult een netwerkevent te houden specifiek over het onderwerp biomassa.

Klanten, overheid, leveranciers, technici, adviseurs en verdelers kunnen elkaar ontmoeten en inspiratie opdoen. Er zal breed worden uitgepakt qua ontvangst. Zo zullen er verschillende nieuwe technologieën getoond worden en wordt er een presentatie gegeven over de stand van zaken in Nederland anno nu. Dit netwerkevent is nu al door de vele genodigden met open armen ontvangen. In aansluiting is er ook een regionale netwerkbijeenkomst zodat beide groepen overlap kunnen vormen.

Bent u niet uitgenodigd voor het netwerkevent en toch geinteresseerd? Contacteer ons dan voor een uitnodiging.

Kalisvaart