Houtvergasser bespaart kosten door oude pallets te verbranden

De houtvergasser bij Kalisvaart is nu ook de houtvergasser aangesloten op het verwarmingsysteem met de houtpelletketel. In de houtvergasser worden wegwerppallets verbrand en vergroot het vermogen van het verwarmingssysteem. Het verkleinen van oude pallets wordt uitgevoerd door werkkrachten met een afstand tot de arbeidsmarkt (in samenwerking met de Haeghe Groep). De oude pallets zijn beschikbare brandstof en hoeven niet meer te worden afgevoerd.WP_20131125_002

Geslaagd netwerkevent

We kijken terug op een aangename en productieve bijeenkomst, waarvoor we alle bezoekers nogmaals hartelijk bedanken.

Kalisvaart Technisch Beheer en BiomassConsult presenteerden de laatste mogelijkheden voor bedrijven, VvE’s en overheden op het gebied van milieuvriendelijke decentrale energiesystemen die een forse besparing op de energierekening kunnen opleveren. Er werden veel vragen gesteld en beantwoord over geïntegreerde systemen op zowel zonne-energie als houtpellets en de technische aspecten van het plaatsen van biomassa-installaties.

De bijeenkomst was goed bezocht door regionale bedrijven en verschillende marktleiders van de Nederlandse houtpelletmarkt. Tevens mochten wij de afdeling Duurzaamheid en Leefomgeving van de Gemeente Den Haag ontvangen.

Tentoongesteld werden verschillende zonneboilers en -panelen, vacuümbuiszonnecollectoren, pelletketels, installatiematerialen en -technieken, alsook duurzame transportmiddelen.

 

Stadskas Rotterdam

De Rotterdamse Rijnhaven is de komende vijf jaar de plek waar verschillende interessante voorbeeldprojecten van drijvend bouwen te zien zullen zijn.

Bewoners rond de Rijnhaven en inwoners van de stadswijken op Rotterdam-Zuid zullen onder meer voordeel hebben van de drijvende Rotterdamse Stadskas met dobberende bomen. De geïntegreerde oplossing van BiomassConsult zorgt voor milieuvriendelijke verwarming.

100 kW CentroMetal geplaatst op Escamp industrieterrein

Voor het verwarmen van meerdere bedrijfspanden aan de Zilverstraat is door Kalisvaart voor CentroMetal gekozen. De 100 kW pelletketel is aangesloten op een 5000 liter buffervat.